Breionderwijs in het Burgerweeshuis Amsterdam

Het is me uiteindelijk gelukt om het ontbrekende verhaal, over de gebreide kousen en een mannenslaapmuts, te schrijven dat ik graag aan mijn boek Merk- en stoplappen uit het Burgerweeshuis Amsterdam had willen toevoegen. Het artikel bevat een bijzonder verhaal: een moeder en een dochter die beiden als wees opgroeiden. Het levensverhaal van de moeder is zéér ontroerend en triest. Klik op onderstaande afbeelding om het artikel te kunnen lezen:

16 gedachten over “Breionderwijs in het Burgerweeshuis Amsterdam

 1. Een prachtig verhaal, Berthi! Ik moet nu eigenlijk al die aanvullingen ook bij het boek bewaren, want dat maakt het nog completer. En dan kan ik het nog eens overlezen ook. De moeite waard, dat zeker. Bijzonder zoek- en speurwerk!

 2. dag Berthi..je hebt je tijd weer goed besteed !! wat is die nachtmuts weer
  knap gemaakt….maar de vraag is nu…mag ik het wel uitprinten en in je boek bewaren…ik denk toch niet dat je dit ook weer laat drukken ??

 3. @Licia Huizer-Lindenberg, natuurlijk mag je het uitprinten en bij het boek bewaren, daarom heb ik dit verhaal ook online geplaatst. Het is een verhaal dat bij mijn boek hoort en ik ga dit inderdaad niet laten drukken.

 4. Wat weer een prachtig verhaal.Zo komt er nooit een einde aan het boek.

 5. @Elma, jawel, dit is echt het allerlaatste wat we uitzoeken. Het is mooi geweest na jaren speuren naar informatie over het handwerkonderwijs van het Burgerweeshuis Amsterdam. Met dit verhaal erbij is mijn boek compleet!

 6. Mooi om te lezen, en een prachtige bijlage voor je boek! Dankjewel.
  AnitaA

 7. Wat een mooi verhaal. Inderdaad ook triest. Als je dit leest dan mag je toch blij zijn om in deze tijd te mogen leven. Jou boek wordt dus nu gesloten.

 8. Wat een boeiende geschiedenis! Dank voor het delen. Ik ga het verhaal ook uitprinten en bij het boek voegen, lees hier dat dat toegestaan is.

 9. @Anita, graag gedaan!

  @Marijna, klopt, mijn boek wordt nu gesloten en opgepakt om te herlezen!

  @MarianneP, dit verhaal is een prachtige afsluiting van mijn boek!

 10. Het wordt bij mij een bijlage bij je boek . Knap speurwerk !

 11. Ik ga uitprinten en de pagina’s met mijn bestelde Harinac (Harry, komt als het goed is de 21e binnen) zonder nietjes aan elkaar “nieten”. Ik zal links bovenaan een rode streep zetten en daar de Harinac zetten. Dan heeft het toch een beetje “de rode draad” van het boek. ’t Wordt een beetje puzzelen (Harry gaat tot 5 pagina’s), maar ik vind zeker een oplossing. Zo niet, dan biedt de naaimachine met rood garen uitkomst. Het moet wel in stijl blijven 🙂

 12. @Mien Boerekamp, dank je!

  @Tineke, jij hebt weer zo’n prachtige creatieve oplossing in stijl dat bij het boek past!

 13. Mooi, dit speurwerk. Ik ga het ook printen en als bijlage bij het boek bewaren.
  Jammer, dat je stopt met dit blog! Maar nieuwe uitdagingen wachten, begrijp ik?!
  Succes daarmee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *