De Katoendrukkerij X Rien Bekkers


Rien Bekkers is een van de belangrijkste ontwerpers van theaterkostuums van Nederland. Hij slaat in zijn ontwerpen een brug tussen het moderne westerse theater en artistieke tradities uit eigen land en uit andere culturen. De gekozen stoffen komen van over de hele wereld. Behalve unieke kostuums en kostuumobjecten máken, kan hij er ook nog eens fantastisch over vertellen. Op vrijdagochtend 11 september aanstaande kun je erbij zijn als Rien Bekkers naar de Katoendrukkerij in de Volmolen in Amersfoort komt.

‘De afgelopen vier decennia ontwierp Rien Bekkers honderden kostuums voor opera, toneel en ballet. Ruim 150 producties voorzag hij van eigenzinnige kledij. Zocht een gerenommeerd theatergezelschap kostuums die een voorstelling naar een hoger niveau konden tillen, dan kwamen ze bij Bekkers uit.
Zijn specialiteit: ontwerpen die acteurs transformeren, om zo tot beter spel te komen. Of dat nou ging om een Shakespeareaans epos in de Stadsschouwburg of de verfilming van Erik of het klein insectenboek (2004), waarvoor hij de iconische insectenpakken van onder anderen Georgina Verbaan (mug) en Jörgen Raymann (hommel) creëerde.
Daar is Bekkers niet mee gestopt, al richt hij zich nu voornamelijk op zijn kostuumobjecten, zoals hij de werken noemt.’ (Parool, Louis Bollee, 27 september 2019)

Datum: vrijdag 11 september 2020
Tijd: 11.00-12.30 uur
Toegang: € 15 per persoon
Reserveren: per mail met opgave van je naam, het aantal personen en je telefoonnummer via info@dekatoendrukkerij.nl
Adres: De Katoendrukkerij in de Volmolen, Plantsoen Noord 2, 3811 GH Amersfoort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *