Huizer klederdracht


MaaikeW: ‘In 1960 verschenen er vijf kinderzegels waarbij op elke postzegel een meisje werd afgebeeld en getekend. (NVPH751). Dietje poseerde voor de Huizer postzegel, ze was toen 11 jaar. Toen was al duidelijk dat klederdracht dragen langzaam zou uitsterven: na WOII nam het streekdrachtgebruik sterk af omdat de maatschappij veranderde. Op 14 november vond de lancering van de kinderzegels plaats in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen waar de meisjes elk in een huisje met een loket hun eigen kinderzegel mocht verkopen. In 1977 verscheen er een artikel in de Libelle over deze kinderzegels en hoe het toen met de meisjes was. Bij de kinderzegel presentatie waren meerdere Huizer meisjes in klederdracht betrokken aldus Dietje. In 2006 en 2014 stond haar kinderzegel centraal bij tentoonstellingen in het Huizer Museum. Dietje denkt dat ze is voorgedragen voor de kinderzegel omdat haar moeder bestuurslid van de Historische Kring Huizen was.’

In dit bericht zie je een foto van twee dames die de Huizer klederdracht dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *