Hoedenmode


Deze afbeelding op een ansichtkaart vond ik afgelopen zondag in een winkeltje in Maastricht. Het eerste waar ik op dat moment aan dacht was mondkapjes. De tekst Spanish Flu 1918 op de achterzijde van de kaart bevestigde mijn vermoeden. Maar uit ervaring weet ik inmiddels dat je veel moet controleren. Na een zoektocht op internet kwam ik de foto regelmatig tegen met de vermelding Spanish Flu 1918. Uiteindelijk vond ik het goede bericht over deze foto die in Het Leven uit 1913 had gestaan: ‘Dames hoeden mode. Sluiers. Twee Amerikaanse millionairs vrouwen in lange rokken begonnen met dragen van een sluier, nagevolgd door Berlijnse vrouwen. Ze lopen gearmd over straat. Plaats onbekend, 1913.’

Foto: Collectie Spaarnestad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *