Zomer – Matthijs Röling


MaaikeW: ‘De voorwerpen op dit schilderij lijken niet bij elkaar te horen. Wat mij opviel was de pop die met haar rug naar ons toe is geschilderd, rechts zit nog een kleine pop, aanzienlijk minder deftig gekleed. Ook bij dit schilderij van Matthijs Röling ging ik voor de theedoek, al is deze niet meteen zichtbaar naar een merk als DDD te relateren. Wellicht heeft dat te maken met het in een dominante kleur schilderen waarbij wel alle tinten rood worden weergegeven. Dit schilderij en die van de DDDDD theedoek vormen met nog 2 schilderijen de doorbraak van Röling. Op zijn werk staan vaker doeken en poppen afgebeeld. p.s. Ik stond net de was van de lijn te halen en kreeg commentaar van Gerben en Famke (19 en 17) op mijn DDD theedoeken uit 2008 met rozet erop: het waren geen droogdoeken meer; zo versleten en kapot zijn er een paar. Ik weet nog dat ik indertijd alle theedoeken meenam uit de winkel omdat ik ze zo mooi vond en dat is zo gebleven… .’

1 gedachte op “Zomer – Matthijs Röling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *