Staphorster klederdracht


Collectie Stegeman’s Textiel.

Op het eerste gezicht lijkt de zwart-witte stof een gewoon patroon, pas als je inzoomt zie je een soort tempeltje en Chinese mannetjes met een karretje. De paarse lijkt ook een gewoon bloemenstofje, maar dichterbij zie je een oosters paviljoen en poppetjes, vogels en een zeilboot. Dit zijn hele oude onderdoeken van de Staphorster klederdracht.

Staphorst is al regelmatig aan bod gekomen op dit blog. De berichten die ik geplaatst heb zijn gemakkelijk terug te vinden via de witte zoekbalk rechtsboven. Uit de vele verslagen geef ik twee links: De laatste kledingveiling van 2014 in Staphorst en Zonnige dag in Staphorst.

4 gedachten over “Staphorster klederdracht

 1. Grappig dat dit ook van de Staphorster klederdracht is.
  Het onderste stofje ken ik wel, maar de andere niet.
  Fijn weekend
  groetjes, Truus uit Drenthe

 2. Deze stofjes zou je in eerste instantie niet verwachten bij de Staphorster dracht. En ze zijn tijdloos, ze zouden vandaag de dag eveneens niet misstaan.

 3. Wat leuk om te zien Berthi..als geboren Staphorster klopt m n hartje ff sneller
  Dankjewel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *