Herinnering aan Textielpost


MaaikeW: ‘Ik realiseerde me dat ik jou een herinnering aan textielpost nooit verteld heb, dus bij deze. Ik moest in blok 2 van dit studiejaar 2019-2020 stage lopen in groep 7. Uiteraard was de eerste les een kennismakingsles om mij zelf te introduceren bij 27 10/11-jarigen. Hiervoor nam ik een aantal voorwerpen mee zoals een gezinsfoto, een merklap en een aantal textielpostkaarten van jou: de kaart met Amalia erop, een sinterklaaskaart en een kaart met dames in klederdracht erop. Deze roerige groep wist direct wie het meisje op de kaart was en de sinterklaaskaart werd bewonderd terwijl ik ook de achterkant met sinterklaaspostzegel liet bewonderen. Wat klederdracht was, wisten ze, mijn eerste leerlingen uit mijn stagegroep. “Wat een bijzondere hobby heb jij!” Klonk het. Leuk hè!’

Maaike, erg leuk om zo’n fijne reactie van je leerlingen te krijgen!


MaaikeW: ‘In 2010 lanceerde je Textielpost op je weblog en wat had ik daar veel plezier in! Zo veel plezier dat ik nu 10 jaar later nog steeds textielpost stuur. Het is zo ontzettend leuk om een textielkaart van jou te ontvangen en zelf op zoek te gaan naar leuke kaarten. Daarna thuis, blijven de kaarten liggen totdat ze aan de beurt zijn: wat kan ik vinden aan informatie over het afgebeelde. Ik heb in deze jaren heel wat kennis opgedaan op deze manier, het brede zoeken naar textielkaarten was voor mij een hele fijne uitdaging. Je adres schrijf ik uit mijn hoofd op, dat mag duidelijk zijn. Dat zal even wennen zijn eind juli/medio augustus 2020 als ik geen textielkaarten meer hoef te sturen omdat je stopt met je weblog en textielpost. Eigenlijk stopte je daar al mee op 3 maart 2014. Je had toen ruim 600 textielkaarten ontvangen. Maar ik geloof niet dat ik de enige was die ze toch bleef sturen omdat het zo leuk was! Ik denk dat we in deze 10 jaar hooguit een handvol “dubbele” textielkaarten hebben verstuurd, dat wil wat zeggen.’

Twee prachtige ‘borduur’kaarten van De Handwerk Boetiek.

3 gedachten over “Herinnering aan Textielpost

  1. Ja Berthi dat was een ontzettend leuk project van jou die “Textielpost” waar volop aan werd deelgenomen en van genoten !

  2. Het was echt een sport om een textielkaart te vinden als we eropuit gingen. En wat was het leuk om al die kaarten te zien hangen in het Kantmuseum!

  3. @Mien Boerekamp, een prachtig project waar ik enorm van heb genoten!

    @Saskia Gijselhart, in het museum in Horst hadden ze een prachtige manier gevonden om de textielkaarten te tonen: een schitterend wandelpad zodat je zowel de voor- als de achterkant van de kaart kon bekijken en de tekst te lezen was op de achterzijde van de textielkaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *