Breigilden


Foto: Topfoto/Polfoto & Shutterstock.

In de middeleeuwen was breien een mannenberoep. Het werd streng gereguleerd door breigilden, waarvan de leden, net als kleermakers en smeden, veel aanzien genoten. Tijdens de Industriële Revolutie in de 19e eeuw namen machines een groot deel van het werk over en verloren mannen hun interesse voor het breien.

2 gedachten over “Breigilden

  1. Er zijn gelukkig nog (of weer) heel veel mannen die breien en manlijker breiers horen tot de top-ontwerpers, neem alleen al Kaffe Fasset. Het is wel een heel leuk gezicht om deze mannen in pak met zo’n serieuze uitdrukking te zien breien….:-)

  2. @Josefien, klopt, maar de mannen blijven nu toch in de minderheid, vermoed ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *