Blikjes


MaaikeW: ‘Dit kaartje vond ik in het Blikmuseum van Niezijl. Je ziet kinderen op het schoolplein. Op basis van de haardracht en de strakke coltruien denk ik dat de foto begin jaren tachtig is gemaakt. In het Blikmuseum staat ook het Ariadne blikje met borduurpatronen aan de buitenkant en ik zag een Volendammer blik met kruissteekontwerp erop. Daarnaast verscheidene blikken met foto’s van klederdracht erop. Ik had dat niet verwacht maar wel heel leuk om dat te zien dat je textiel overal tegenkomt. De Zeeuwse babbelaars blikjes van vroeger, maar ook verschillende cacao merk blikjes hebben/hadden klederdracht op het blik staan, een mooie vorm van bruikbare culturele overdracht. De koninklijke familie is goed vertegenwoordigd met de Wilhelmina pepermuntblikken, de Ruyter hagelslag en Verkade blikken, de kleding verandert mee met de tijd. p.s. De kleuterschool in Niezijl bestond vanaf 1978, schoolsluiting in 1996.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *