Stad van zijde en fluweel


Krefeld heeft de bijnaam stad van zijde en fluweel. Krefeld is groot geworden dankzij textiel. Fluweel, zijde en brokaat waren internationale verkoopsuccessen. Keizers, koningen en kerkvorsten moesten volgens de dresscode gekleed gaan in kostbare stoffen uit Krefeld. Meister Ponzelar, het standbeeld van een zijdewever met een rol lakenstof op zijn schouder, herinnert nog aan de vele wevers die de stad telde. Er werd geweven in kleine wevershuisjes, die manufactuur en woonhuis tegelijk waren. Enkele daarvan bestaan nog steeds en vallen onder monumentenzorg. Textiel speelt nog steeds een rol in deze stad. Ieder jaar in september vindt in deze plaats de grootste straatmodeshow ter wereld plaats.

Het spreekt voor zich dat Krefeld een textielmuseum heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *