Daan Hensens


MaaikeW: ‘Dit miniatuurhuis staat in Harlingen, in Museum Joure staat van de hand van Daan Hensens een minutieus nagebouwde klokkenwinkel en werkplaats waarvoor hij oud Hollandse en Friese klokken namaakte variërend van stoeltjesklokken tot staartklokken, compleet met bewegende slingers en weelderige ornamenten en werkende verlichting in de winkelinrichting. Aan het miniatuurhuis werkte hij elf jaar, aan de klokkenwinkel vijf jaar. Er is gebouwd met een schaal van 1 op 4 wat voor Hensens een hanteerbare maat is en die dichter bij de werkelijkheid komt dan de schaal 1 op 15 of 1 op 12 die doorgaans bij poppenhuizen worden gebruikt.’

Afbeelding: Miniatuurhuis gemaakt door Daan Hensens tussen 1990-2011. De verschillende vertrekken geven een beeld van de wooncultuur rond de Zuiderzee tussen 1650-1900.

In dit bericht zie je de de herenkamer uit het miniatuurhuis van Daan Hensens en hier zie je de Staphorster kamer.

1 gedachte op “Daan Hensens

  1. Het is en blijft een práchtig huis, om jaloers op te worden…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *