Straatfotograaf Willem Wernsen

‘Ik kijk met mijn ogen, ik zie met mijn ziel’, is het motto van fotograaf Willem Wernsen. Zijn werk is vooral sociaal documentair, veel portretten en straatfotografie. Hij laat zich inspireren door fotoboeken van vermaarde voorgangers onder wie Henri Cartier-Bresson en Ed van der Elsken. ‘Op mijn dertiende kocht ik die boeken al, met geld dat ik verdiende met het rondbrengen van folders’. Inmiddels heeft hij zelf vijf boeken op zijn naam staan.


De belangstelling voor China begon op jonge leeftijd voor Willem. Zijn eerste kennismaking was in de bioscoop waar hij de film Herberg van het zesde geluk uit 1958 zag. Het mysterie van dit immens grote land liet hem als dertienjarige jongen niet meer los. Jaren later reist hij zelf naar China met als resultaat het prachtige fotoboek Behind the Great Wall.

4 gedachten over “Straatfotograaf Willem Wernsen

  1. Ik denk dat op dit blog foto’s moeten staan? Maar ik zie ze niet…..ik krijg alleen blokjes door….maar de namen van alle fotografen ken ik wél!

  2. @Josefien, er was iets mis gegaan, maar nu moet je de foto’s kunnen zien.

  3. Inderdaad…..prachtig, hoor! Vooral de tweede vind ik heel mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *