Opera Ritratto met kostuums van Jan Taminiau


Ritratto zou eigenlijk in maart in première gaan bij het Nationale Opera & Ballet. De coronacrisis gooide roet in het eten, maar de organisatie achter het theatergebouw liet zich niet uit het veld slaan. Ongeveer een week later dan de fysieke première gepland stond, ging het operastuk in debuut op het Youtube-kanaal van het Nationale Opera & Ballet. Modeontwerper Jan Taminiau ontwierp kostuums voor deze opera. De gehele opera is nu nog te bekijken op het Youtube-kanaal.

Ritratto draait om het leven van de spraakmakende en zeer extravagant levende en geklede Luisa Casati. Zij leefde tussen 1881 en 1957 en was een van de rijkste vrouwen in Italië toen haar beide ouders stierven en ze een fortuin erfde. Ze was een muze voor vele kunstenaars en artiesten en liet zich vaak portretteren. Deze portretten leidde tot de opera Ritratto gemaakt door Willem Jeths.

De opera is opgedeeld in zeven scènes en duurt ongeveer anderhalf uur.

In dit korte filmpje praat Jan Taminiau over de kostuums voor de opera Ritratto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *