Vervolg poëzielappen

In 2010 schreef ik een berichtje over het ontstaan van de poëzielappen ofwel -rollen van Willy Peeters waarover je hier kunt lezen. Vandaag een vervolg hierop. Willy: ‘Ik was door jouw verzameling op het idee gebracht om mijn eigen album op deze manier te starten. Wie kende mij voor mijn geboorte, wie was de kraamhulp, welke juffen vond ik leuk door de jaren heen. Wie waren de buren, met wie speelde ik. Tantes vriendinnen van mijn ouders noemde ik ook zo. Mijn nichtjes, hun moeders. enzovoort. Winkeliers, ik kan moeilijk met een eigen gebakken taart tegen de Jumbo zeggen fijn om het te winkelen. Zo staan er nu vijf winkeldames op. Het zijn allemaal verhalen die een versje waard zijn met een plaatje. Ook de vriendschapsronden waren een bron van mooie versjes en door de dames geborduurde plaatjes.’


Een versje naar aanleiding van het coronavirus waar we nu mee te maken hebben.Dit gedicht hangt achter de kassa in de favoriete boekwinkel van Willy.


De enorme hoeveelheid poëzierollen die Willy inmiddels al heeft geborduurd.

2 gedachten over “Vervolg poëzielappen

  1. Wat een hoeveelheid aan poëzie rollen heeft Willy al geborduurd!
    Geweldig!
    Goed weekend
    groetjes, Truus uit Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *