De schoone baadsters


De schoone baadsters, circa 1931. Fotograaf onbekend.

Vanuit Koudekerke stuurde Licia huizer bovenstaande fraaie textielkaart die de badmode van circa 1931 laat zien. Nu is het niet de eerste keer dat badmode het onderwerp is op dit blog. De geschiedenis van de badmode in Scheveningen begint in 1818 waar je meer over kunt lezen in dit bericht. Hier lees je over de geschiedenis van de Tweka – met afbeeldingen – en hier kun je nog meer foto’s bekijken.

Hier kun je het artikel Van badkoets tot bikini: de evolutie van de badmode lezen en in dit bericht op dit blog lees je over zestig jaar bikini.

2 gedachten over “De schoone baadsters

  1. Opvallend dat baadsters en baders ongeveer gelijk gekleed waren in die tijd….overigens vond ik het zelf altijd wel fijn om te zwemmen in een badpak met pijpjes. Ik heb heel wat afgezwommen, ook in allerlei buitenwater en in zee en van zo’n badpak had je nog de minste last over de langere afstand. Zo’n gek ontwerp was het dus niet.

  2. @Josefien, alles komt op een gegeven moment weer terug. Dus, deze badpakken met pijpjes komen vast weer in de mode. Een kwestie van een beetje geduld hebben, 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *