Chatelaine


MaaikeW: ‘Vlak voor mijn moeder overleed, vertelde ze over de zilveren vingerhoed in haar naaidoos waar ik goed op moest passen, ze had hem van haar zus gekregen. Zelf kocht ik twee setjes in een mooi doosje met een borduurschaartje en vingerhoed, zwaar in de hand liggend. Een luxe gedurende het borduren, zo beschouw ik het en ik begrijp dat dat vroeger en nu gekoesterd wordt. Op deze kaart een uitgebreide chatelaine. Vervangen zal onmogelijk zijn, het kost al ettelijke duizenden euro’s om een chatelaine aan te schaffen. Chatelaines werden tussen de 16e en de 19e eeuw gedragen als een gordel om de middel.’

2 gedachten over “Chatelaine

  1. Prachtig!
    Heb wel een doosje met daarin schaartje vingerhoed,naaldenkoker en doosje voor spelden.
    Of dit van mijn moeder is geweest of haar moeder weet ik niet.
    Gezellige Pinksterdagen.
    groetjes, Truus uit Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *