Waar de naald gaat, volgt de draad


MaaikeW: ‘Deze letterkast is gevuld met kleine borduurwerkjes wat een werk moet zijn geweest; het uitzoeken van passende patronen, het passend maken en vullen voor een vakje en het bedenken wat je met over gebleven vakjes gaat doen: ik begrijp de oplossing van het gebruik van houten knoopjes en een zilveren bedel. Geborduurd door een Jan Houtman kenner want ik herken de vierkante motieven. Zelf ben ik een doorborduurster, een merklap maar ook een breiwerk zijn aan mij besteed. Dezelfde activiteit, afwerking afhankelijkheid van het werkstuk. De ontspanning zit voor mij in het breien en borduren.’

In dit bericht lees je over letterbak-merklapjes en hier het vervolg.

2 gedachten over “Waar de naald gaat, volgt de draad

 1. Deze letterbak is heel mooi!
  Heb ongeveer dezelfde en ‘worstel’ met de lange smalle vakjes. Het ligt nu al enkele jaren te verstoffen op de kast helaas.
  Het begin was leuk maar met de hele smalle lange vakjes werd het niet leuk meer.
  Óóit komt het af maar nu even niet.
  Gezellige zondag
  groetjes, Truus uit Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *