Fotograaf Bill Binzen


Een prachtige foto van Bill Binzen die als ansichtkaart wordt uitgegeven. Op de achterkant van de kaart staat het jaar 1988 vermeld. Is dit het jaar waarin de foto is gemaakt? De kleding van de kinderen zoals de ‘schortjes’ van de meisjes en de grote strik in de haren van het meisje doen vermoeden dat de foto mogelijk eerder gemaakt zou zijn. Bill Binzen heeft veel kinderen gefotografeerd; onder andere in Italië. Zou deze foto in het Zuid-Europese land gemaakt zijn? De meisjes en de jongen staan netjes achter hun schoolbankje, keurig de handjes tegen elkaar en de ogen dicht. Hierna is het vermoedelijk tijd om gezamenlijk te bidden. De jongen wordt afgeleid. Het is een beeld uit een vervlogen tijd.

Bovenstaande kaart kreeg ik in 2018 toegestuurd door HillyvanH samen met brownies zoals je hier kunt lezen. Hier zie je de kaart ingekleurd.

4 gedachten over “Fotograaf Bill Binzen

 1. Schattige foto Berthi.
  Misschien dat deze kaart in 1988 is uitgegeven of opnieuw gedrukt?
  Als ik weer naar de boekhandel ga ooit dan ga ik kijken of deze ansichtkaart te koop is.
  Goed weekend!
  groetjes Truus uit Drenthe

 2. @Truus, deze kaart kwam ik tot nu toe maar één keer tegen en wel in de museumwinkel van het Fotomuseum Den Haag.
  Jij ook een mooi weekend!

 3. Wij kochten deze kaart in april 2022 in het museum Catharijneconvent iin Utrecht tijdens ons bezoek aan de tentoonstelling ‘Van God Los’. De tentoonstelling is zeer de moeite waard!!

 4. @Annelies Kauffman-de Graaf, leuk om te lezen dat deze kaart nu te koop is Museum Catharijneconvent! Als ik in Utrecht ben ga ik de tentoonstelling ‘Van God Los’ bekijken. De tentoonstelling is nog tot 28 augustus 2022 te zien. Dank je voor deze tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *