Paulien houdt van handwerken

De column van Paulien Cornelisse in de Volkskrant: ‘Ik hou van handwerken, en al helemaal als er iets noodzakelijks vanuit gaat. Sokken breien voor soldaten aan het front, dat had ik bijvoorbeeld erg leuk gevonden. Daarom kwam het maken van mondkapjes als geroepen. Want anders konden we de tram niet in! Een ramp! Pak de Husqvarna, en voel je eindelijk weer eens nuttig!

Ik volgde het patroon van maakjemondmasker.be, want België is toch een beetje het gidsland in dezen. Het was een meerlaags/geplooid concept, met mogelijkheid om er een filter in weg te stoppen. Wetenschappelijke inzichten, praktisch nut, ambitie, alles kwam in dit masker samen.
Fast forward naar vijf uur later: ik heb een mondmasker gemaakt. Ik zet dat op. Het blijkt een attribuut uit een horrorfilm. Dat ik bloemetjesstof heb gebruikt maakt het alleen maar enger. Ik zie eruit als een gevaarlijke gek, op zoek naar een slachtoffer.

En dan zegt mijn man: ‘Je kunt ze ook voor drie euro bij de Primera kopen.’ ‘

Eerder op mijn blog schreef ik Paulien Cornelisse borduurt… en Borduurt Paulien nu wel of niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *