Etnische groep Naga


MaaikeW: ‘Ik heb dit kaartje gekocht vanwege de kledij van de mensen, niet vanwege de wapens die ze vasthebben, dat is me ontgaan. Als ik de kaartjes voor je uitzoek gaat dit kaartje steevast ook door de handen en waar ik bij het ene kaartje meteen weet wat ik wil schrijven, blijft het bij dit kaartje bij het bekijken van de kledij. Heel eerlijk gezegd denk ik ook niet dat ik veel wil weten van de stam Naga, een klein zoekrondje op internet. Not my cup of tea en dat kan, dat mag. Ik laat het bij dit kaartje om ook maar bij verwondering van wat ik zie. Misschien kun jij er meer mee. Fotograaf Frans Welman heeft meerdere etnische groepen gefotografeerd en hierover boeken gepubliceerd.’

In de Volkskrant stond in 2001 het artikel ‘Nagalim is al sinds mensengeheugenis een vrij land’.


MaaikeW: ‘Op het liveblog van de NOS las ik net dat Sail Amsterdam dit jaar niet doorgaat. Eerder waren de Harlingen-Terschelling Race al afgelast en de Visserijdagen Harlingen. Deze zeilkaart vond ik in het Scheepvaartmuseum in Groningen. Zeildoek is door de eeuwen gemaakt van vlasgarens of hennepgarens dat geweven is tot een zwaar maar sterk en dicht weefsel. Zeildoek wordt geweven met twee garens in de schering en een enkel garen in de inslag. Lichter weefsel is gemaakt van katoengarens, heeft zijn toepassing in scheepszeilen. Rond 1600 is in Nederland het ijszeilen ontstaan als methode van transport van mensen en goederen, sinds circa 1840 wordt het als sport beoefend. In Nederland zijn meer dan 1000 DN-ijszeilers geregistreerd. In 2009 werd het NK IJszeilen voor het eerst sinds 1996 in eigen land gezeild op het Oldambtmeer, provincie Groningen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *