Wij gaan op berenjacht


MaaikeW: ‘Massaal doen mensen mee met berenjacht waarbij ze een teddybeer voor het raam zetten. Ouders kunnen met hun kinderen wandelen of fietsend op zoek naar beren. In Australië en Engeland kwam dit fenomeen eerder voor en de inspiratie hiervoor vanuit het kinderboek Wij gaan op berenjacht van Michael Rosen en Helen Oxenbury. In Engeland draagt de wacht, guards genoemd, berenvellen mutsen. Het gaat om soldaten van de Foot Guards die bestaat uit de Grenadier Guards, de Coldstream Guards, de Scots Guards, de Irish Guards, de Welsh Guards. Op de berenvelkap van de Coldstream zit op de rechterkant een rode pluim. De Scots hebben geen pluim op hun berenvelkap. De Irish Guards hebben op de rechterkant van hun berenvelkap een blauwe pluim. De Welsh hebben aan de rechterkant van hun berenvel een wit/groen/witte pluim. De Grenadiers tenslotte dragen een berenvelkap met aan de linkerkant een witte pluim. De wisseling van de wacht is in Londen te zien.’


MaaikeW: ‘In onze huidige 1,5 meter afstand samenleving is de situatie op de voorkant ondenkbaar: het is een beeld uit vervlogen tijden, ik schat jaren zestig uit de vorige eeuw. Überhaupt maar 2 reddingsboeien aan boord lijkt mij weinig, maar dat terzijde. Ik vond dit kaartje in een loppis nabij Ekshärad Zweden, het kaartje kan daarmee ook uit Noorwegen komen: de vlag aan de achterkant van de boot is wat onduidelijk. De hoed was duidelijk nog gebruikelijk want er zijn maar liefst 17 dragers. Er is net afgemeerd want er zijn nog wat ijsjeseters op de foto waar te nemen. Keurig uit een bakje, dat mogen wij ook nog Berthi.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *