Christian Dior: Designer of Dreams op video


Dior deelt een unieke video waardoor je vanuit een comfortabele stoel thuis de tentoonstelling Christian Dior: Designer of Dreams kunt zien. Deze expositie was van 5 juli 2017 tot 7 januari 2018 te zien in Musée des Arts Décoratifs in Parijs en was een daverend succes. Zo geeft de film, van het maakproces tot de opbouw, een unieke kijk achter de schermen en komen allerlei belangrijke betrokkenen aan het woord. Klik hier om de video te bekijken.

In dit bericht zie je een Dior textielkaart van Tineke en hier nog eentje, en een textielkaart van Evelien uit Granville.

Van 26 september 2020 tot en met 28 februari 2021 is de expositie Dior te zien in het Kunstmuseum Den Haag. Update: Eind september 2020 zou Kunstmuseum Den Haag een grote modetentoonstelling presenteren over het zo tot de verbeelding sprekende modehuis Dior. Modeliefhebbers zullen iets langer geduld moeten hebben, maar in 2021 (exacte data volgen) zijn in het museum de sprookjesachtige ontwerpen van mode-icoon Christian Dior en zijn opvolgers te zien. Ook komt er ruime aandacht voor modetekeningen, modefoto’s en voor de Dior costume jewellery, veelal van Duitse makelij, die onlosmakelijk met de collecties zijn verbonden.

2 gedachten over “Christian Dior: Designer of Dreams op video

  1. O, die ga ik bekijken en misschien wel bewaren. Ik vond het al zo jammer dat ik de tentoonstelling niet bezocht. Maar om nou alleen voor een modetentoonstelling naar Parijs te gaan als je het eigenlijk druk genoeg hebt …………
    Jammer van de documentaire over Frida Kahlo, deze zender zit niet in ons pakket. Nu wachten of we de tentoonstelling in het Drents museum komende herfst kunnen bezoeken of dat we nog altijd met beperkingen zullen zitten.
    Prettig weekend, Tineke

  2. @Tineke, mooi dat er nu dus de video is. Enne in het najaar komt Dior naar Den Haag: https://www.kunstmuseum.nl/nl/tentoonstellingen/dior
    Ik zal deze link nog toevoegen aan het bericht.

    Misschien heb je de documentaire over Frida Kahlo toch al eens gezien op NPO. Dit was namelijk een herhaling. Het ging met name over de mensen die Kahlo en Rivera bezochten in Mexico, politiek gericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *