At Frida Kahlo’s


Frida Kahlo werd in 1907 in The Blue House (Casa Azul) geboren. Ze woonde en werkte er met schilder Diego Rivera en ontving er onder andere Leon Trotsky, André Breton, Sergei Eisenstein, Pablo Neruda, Waldo Frank, Pablo Picasso, Marcel Duchamp en Vassily Kandinsky. In 1954 is ze in haar geliefde Casa Azul gestorven. Het is nu als Museo Frida Kahlo een van de meest bezochte musea in Mexico City.

Viva la Frida! – Leven en werk van Frida Kahlo is te zien van 11 oktober 2020 tot en met 28 maart 2021 in het Drents Museum. Deze tentoonstelling bevat de fameuze collectie schilderijen en tekeningen van Museo Dolores Olmedo en daarnaast ook een collectie persoonlijke bezittingen van Museo Frida Kahlo met onder meer haar kleding, beschilderde korsetten en sieraden. Deze twee collecties zijn in Viva la Frida! voor het eerst samen te zien.

Vanuit je eigen huis kun je een kijkje nemen in Frida’s huis. Op NPO2 extra is op vrijdag om 08.20 uur en zaterdag om 00.15 uur de documentaire At Frida Kahlo’s te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *