Eén recht, één averecht


MaaikeW: ‘Van Annemarie van Haeringen is in 2014 het prentenboek Sneeuwwitje breit een monster verschenen, bekroond met een zilveren penseel. De illustraties zijn mooi. Het geitje Sneeuwwitje breit en breit, eerst sokken en ineens geitjes. Mevrouw Schaap heeft er een mening over en kan het breiwerk niet waarderen. Het geitje Sneeuwwitje breit maar door en ongemerkt breit ze een wolf die mevrouw Schaap opslokt. Een heerlijk boek en een mooie introductie voor kleuters met breiwerk want je moet iets weten over breien om het verhaal te kunnen begrijpen. Hoe het geitje Sneeuwwitje zich redt van de wolf verklap ik niet. Je kunt als voorlezer wat breikennis aan je kleuter kwijt en zo ongemerkt hem/haar wat leren is de tip. Bij mij weet Rixt wel wat breien is, ze heeft direct de sjaal die ik nu aan het breien ben geconfisqueerd als de hare… In het boek komt deze regel steeds terug: “rikketikketik. Eén recht, één averecht.” Tijd voor een herdruk van dit prentenboek.’

Afbeelding: Animal Cracker Series, Stacy Nash Primitives

Over het prentenboek Sneeuwwitje breit een monster kun je ook in het bericht van 17-11-2014 lezen. De fraaie illustratie van De wolmand van mevrouw Averechts kun je hier zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *