Coco kan het!


Gisteren hadden we het over Coco Chanel de modeontwerpster, vandaag gaan we het hebben over Coco het vogeltje.

Voor Coco, het liefste babyvogeltje van het bos, is het tijd om haar vleugeltjes uit te slaan. Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan? Gelukkig heeft Coco een wijze moeder die haar precies het zetje geeft dat ze nodig heeft. Coco kan het! is een prachtig verhaal over het uitslaan van je vleugeltjes, moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt.

Coco kan het! van Loes Riphagen is verkozen tot prentenboek van het jaar 2021. Het prentenboek zal centraal staan tijdens De Nationale Voorleesdagen, die in de ochtend van woensdag 20 januari 2021 landelijk worden gestart met Het Nationale Voorleesontbijt.

Enkele bladzijden uit het prentenboek Coco kan het!:
Vandaag zou Geef een prentenboek cadeau van start gaan, maar vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft het bestuur van de organisatie Geef een prentenboek cadeau besloten om de campagne, met twee maanden uit te stellen. De actie start nu op 12 juni 2020. Woeste Willem van Ingrid en Dieter Schubert is dan te koop voor € 2,50.

2 gedachten over “Coco kan het!

  1. O, geweldig dit boekje. Het kopje van Coco als ze naar boven kijkt op aanwijzing van haar moeder. Prachtig!

  2. @Tineke, mooi hé! Prachtige tekeningen met een prachtig verhaal om voor te lezen wat ik ook ga doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *