iPad-oma

Een leuk ‘ikje’ – ik@nrc.nl – in NRC Handelsblad van Marianne Vaneker:

‘Zoals veel oma’s lees ik in deze bizarre tijden mijn kleindochter van vier voor via de iPad. Ze zit stralend te wachten op het verhaal van vandaag. Haar broertje en zusje zijn afgehaakt. Op mijn vraag of zij het voorlezen nog wel leuk vindt antwoordt ze: “Ik doe het voor jou oma, ik weet dat jij zo van voorlezen houdt.”‘

Mijn oudste kleindochter van ruim twee jaar komt elke dinsdag en ook ik lees haar dan minstens één verhaaltje voor, niet via de iPad maar uit een echt boek. Op dit moment zijn de avonturen van Dikkie Dik populair. Nu pakt ze zelf af en toe een boek en gaat ze mij voorlezen, ze probeert de lijn te volgen zoals ik dat doe wat best lastig blijkt voor een peuter van twee jaar maar erg leuk dat ze het probeert.

2 gedachten over “iPad-oma

  1. Het “ikje” is weer heel erg leuk. Ik hoor van vrienden met kleinkinderen dat ook die minder geïnteresseerd zijn in lezen dan wij vroeger. Oude boekjes (ikzelf koesterde de boekjes van mijn moeder) zijn al helemaal niet interessant. Zijn het dan toch die i-pad spelletjes die de leesinteresse doen verdwijnen?

  2. @Tineke, de oudste kleindochter vond al heel snel het beeldscherm van een mobieltje erg interessant. Misschien zijn het de kleuren die trekken… Ook vindt ze tv-kijken behoorlijk interessant. Het is onvoorstelbaar wat er voor de kleintjes allemaal wordt gemaakt. Gelukkig zijn het vaak educatieve filmpjes. De oudste kleindochter vindt op dit moment Peppa Pig en Bing geweldig. Hiervoor was het aldoor juf Roos. Maar… zij vindt het voorlezen uit een echt boek ook erg leuk. Dikkie Dik is favoriet op dit moment. Onze kinderen vonden Dikkie Dik al leuk, blijkbaar is de poes niet tijdgebonden. Onze oudste zoon vond het testbeeld op tv spannend! Het lijkt wel of ik het nu over een heel ander tijdperk heb.:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *