Tapisserie de Bayeux – detail


MaaikeW: ‘Vermoedelijk in 1068 werd het tapijt van Bayeux vervaardigd: genoemd naar de stad Bayeux in Frankrijk. Het borduurwerk is bedoeld om aan de wand te hangen en is 70m lang en 50cm hoog. Het is geborduurd op een linnen ondergrond met gekleurde wol en goudborduurwerk. Uitgebeeld is de geschiedenis van de Slag bij Hastings in 1066. Het wandkleed is een belangrijke bron van geschiedkundige informatie over wapens, zeden en gewoonten uit die tijd. Het wandkleed vertoont ook een komeet die in 1066 verscheen, mogelijk de komeet Halley. Vanaf 1803 is het wandkleed tentoongesteld in het Louvre en Bayeux.’

Een textielkaart met een ander detail uit het tapijt van Bayeux kun je hier zien.

Marloes Keereweer heeft op ware grootte en met grote nauwgezetheid het tapijt van Bayeux in 12 borduurwerken gereconstrueerd. Foto’s hiervan kun je bekijken in dit bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *