Tenant of Culture


MaaikeW: ‘Hendrickje Schimmel zit achter de naam Tenant of Culture. Zij levert op deze manier onder andere commentaar op de merkencultuur binnen de mode-industrie. Haar motto’s: Alles wat kapot is, zou je kunnen repareren. Vooral mode-afdankertjes zijn de bron van haar sculpturen met restmateriaal waarmee ze stelling neemt tegen de verspilling van de mode-industrie. Centraal staat de vraag: hoe bepalen we wat er moet worden opgeslagen, hersteld, beschermd en bewaard. Haar werk was eerder te zien in Londen 2017, Norwich 2018, Parijs 2018, en 2019, Berlijn en Z├╝rich en nu dus in Leeuwarden. De tentoonstelling heet Tenant of Culture: I forgot to tell you I’ve changed.’

Het Fries Museum is tot en met 6 april 2020 gesloten in verband met ontwikkelingen rond het coronavirus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *