Zeeuwse dames

Vanmorgen plaatste ik de cartoon van Sigmund die vandaag in de Volkskrant staat. Om het verspreiden van het coronavirus te beperken werken veel mensen thuis want het virus verspreidt zich snel en er overlijden dagelijks mensen. Het zijn hectische en bizarre tijden.


Met bovenstaande foto (Spaarnestad Foto) ga ik terug in de tijd, naar circa 1930. Twee Zeeuwse dames in dracht zitten op een Ariel kopklepper motorfiets. Zou dit een reclamefoto zijn?

In Zeeland waren veel verschillende klederdrachten waar ik op dit blog als eens het een en ander van liet zien: zoals streekdracht Arnemuiden, Streekdrachtenshow in Goes, Vervolg streekdrachtenshow in Goes, Textielpost Zeeland, Zuid-Beveland, Zeeuwse dracht in het Klederdrachtmuseum en Walcherse klederdracht.

3 gedachten over “Zeeuwse dames

  1. Geweldige foto!!!
    Toch een fijne dag
    groetjes, Truus uit Drenthe

  2. Hahaha, gelukkig zitten ze stil, deze Zeeuwse dames, want waar zouden hun kappen zijn bij een beetje vaart van de motoren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *