Wij Vikingen


MaaikeW: ‘Van een museummedewerker begreep ik dat het halssieraad door de conservator zelf is vervaardigd voor de tentoonstelling Wij Vikingen. Scandinavische klederdracht zag ik niet maar wordt wel gedragen door conservator Diana Spiekhout. Zij is de inhoudelijke spil van deze tentoonstelling als Viking-fan en archeoloog en conservator Middeleeuwen van het Fries Museum. De kleding is op deze textielkaart deels te zien, niet te zien is het rode rok deel van de overgooierjurk, met een bruine riem om het middel en de lange witte wijd uitlopende mouwen. Om de hals kan een sjaal worden gedragen zoals prinses Sofia van Zweden bij de doop van prins Gabriel droeg. In ScandinaviĆ« dragen de leden van het Koninklijk Huis nog klederdracht.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *