Zweeds schoolmerklapje uit 1943


Eva Behrens werd op 3 november 1935 geboren in Zweden. Zij ging naar de basisschool Nya Elementar, Bromma in Stockholm waar zij op 7-/8-jarige leeftijd een rood schoolmerklapje maakte. De merklap is – zonder lijst – 34,5 x 34,5cm groot. Eva borduurde met een rode katoenen draad. Ze heeft keurig gewerkt en dat op zo’n jonge leeftijd! Hieruit blijkt al dat Eva een goede handwerkster was. Jammer dat ik haar niet meer kan vragen of ze de geborduurde figuurtjes zelf heeft uit mogen zoeken of dat de handwerkjuf haar de opdracht gaf om bepaalde motieven te borduren. In het grote hart onder op de lap staan de initialen EB – Eva Behrens – van de borduurster en het jaartal 1943; het jaar waarin de merklap af was.

5 gedachten over “Zweeds schoolmerklapje uit 1943

  1. Mooi merklapje en ziet er nog goed uit.
    Leuke figuurtjes en de randen lopen helemaal door.
    Gezellige dag
    groetjes, Truus uit Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *