Zuster in de dop


MaaikeW: ‘Op deze textielkaart een verpleegkundige in de dop, rollenspellen spelen helpt kinderen zich ontwikkelen. Vaak zie je bij een rollenspel dat dezelfde rol steeds wordt gekozen, door telkens hetzelfde te kiezen gaat het oefenen in denken, in beelden doen alsof, plannen, afvragen, twijfelen, herinneren, raden, hopen, experimenteren, opnieuw doen en verwerken eenvoudig, kinderen kunnen helemaal opgaan in dit rollenspel. Ze ontwikkelen hiermee hun eigen identiteit. Met het oog op het tekort aan personeel in de zorg, misschien goed als er op elke school verkleedkleding aanwezig is van beroepen waar een tekort aan is. Wie weet waar het toe kan leiden! Jong geleerd, oud gedaan? p.s. Al moet ik toegeven dat mijn verpleegster outfit niet tot het gewenste diploma op volwassen leeftijd heeft geleid.’

Afbeelding: Howard Barlow, On the mend… toy hospital

Sommige kinderen weten al op jonge leeftijd wat zij later willen worden. Een voorbeeld is zuster Dop. Zij wilde verpleegster worden en een kindertehuis stichten en dat ideaal heeft zij verwezenlijkt waar je in dit bericht over kunt lezen.

1 gedachte op “Zuster in de dop

 1. Ja jammer dat de verkleedhoek en -kist thuis bij de meesten is verdwenen.
  Tenminste ik hoor de kleinkinderen nooit over een verkleedhoek op de kleuterschool–oh sorry…groep 1 en 2.
  Maaike W. heeft denk ik iets in het onderwijs gedaan of psychologie gestudeerd, want dat wat zij zegt over rollenspel was precies wat wij op de kleuterkweek leerden.
  Ps ook ik wist op jonge leeftijd al dat ik onderwijzeres zoals dat toen heette, wilde worden.Maar in klas 5 werd mij door een kattige juf duidelijk gemaakt, dat een linkshandige geen onderwijzeres kon worden.
  Nou dan ga ik toch kleuterjuf worden-geen enkel probleem!
  Goed weekend
  groetjes, Truus uit Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *