Beer Beorn


Deze beer kreeg ik jaren geleden als verjaardagscadeau en daar hoort de volgende brief bij:

Hierbij Beorn. Hij is vernoemd naar een figuur uit De Hobbit van Tolkien. Toen ik hem kocht was hij pikzwart, maar na de schoonmaak bleek hij toch een mooi honingkleurtje te hebben. Vandaar Beorn, want die had ook iets met honing. Hij komt uit Oost-Duitsland en is van ergens tussen ’40 en ’50. Hij is nog gevuld met strooi. Kijk maar bij zijn nek en hij is ook geplakt in plaats van genaaid bij zijn kop. Ik hoop dat hij bevalt, hij kijkt wat sneu, maar met de zon op zijn bol ziet hij er een stuk vrolijker uit. Als je hem niet leuk vindt, wil ik hem graag z.s.m. retour. Maar dat zal wel niet. Hij is in Nederland terechtgekomen via een meneer die speelgoed inzamelt in het Oostblok en dat hier weer verkoopt. Dus veel van zijn geschiedenis is niet bekend.

1 gedachte op “Beer Beorn

  1. Hij maakt wel indruk hoor! Mooi dat je toch iets weet over zijn herkomst en ouderdom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *