Teddybeer


MaaikeW: ‘Een teddybeer is voor heel veel mensen een herinnering aan hun jeugd waarin een teddybeer een rol speelde als vriendje of als troost en bescherming. In de psychologie wordt de beer gezien als kameraad “die vooruit kan worden gestuurd in de confrontatie met de buitenwereld” omdat de beer daar sterk genoeg voor is. Ook volwassenen koesteren hun beer, 29,4 % van de volwassenen koestert een teddybeer volgens een enquĂȘte van Best Mattress Brand onder 2000 Amerikanen. Een beer kan ons een gevoel van veiligheid geven als er gevaar of spanning dreigt, in de psychologie wordt benadrukt dat dat heel gewoon is en niets om je voor te schamen.’

Prachtig verhaal over de teddybeer die symbool staat voor kracht en bescherming en voor je eigen kracht die je onbewust hebt maar nog niet bewust tevoorschijn hebt kunnen toveren! Ook ik had in mijn jeugd een teddybeer waar je hier over kunt lezen. De Bijenkorf laat de beer rond sinterklaastijd vaak een rol spelen, zoals je bijvoorbeeld kunt zien in hun etalages. Audrey houdt van haar beer Brandaan en ik van beertje Paddington. Hier zie je de scooter-beer en hier lees je een mooi verhaal over de beer met een volle buik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *