Storm Ellen


MaaikeW: ‘Met storm Ellen op komst een toepasselijk kaartje. In 1928 vond Hans Haupt een kleine opvouwbare paraplu uit, Knirps genoemd. Tot dan toe was dit nog niet eerder uitgevonden wat leidde tot een ontketening in de paraplu-industrie. In 1938 werden de eerste heren- en damesparaplu’s op de markt gebracht. In 1965 volgt de automatische paraplu waarin Knirps veel tijd heeft gestoken en wat wederom een grote verandering in de paraplu-industrie teweegbrengt. Het Duomatic systeem wordt in 1997 van patent voorzien, het systeem opent en sluit de paraplu met een druk op de rode knop. In 2006 verschijnt de best verkochte paraplu wereldwijd voor het eerst op de markt: T2 Duomatic.’

Een prachtige afbeelding van Jack Tooten uit 1986 (Bruxelles sous la pluie) met een mooie geschiedenis van de paraplu van MaaikeW! Toch zullen we vandaag ook de allerbeste paraplu goed vast moeten houden zodat deze niet sneuvelt tijdens de hevige regenbuien die gepaard gaan met een stevige wind. De storm zorgde al voor het afblazen van diverse carnavalsoptochten.

Was er nou wel of niet sprake van storm Ellen. Het antwoord hierop is: nee! Het KNMI heeft afgesproken dat de namen alleen gebruikt worden als er in ons land code oranje geldt. Dat is niet gebeurd en daarom heet de storm van vandaag niet storm Ellen.

6 gedachten over “Storm Ellen

 1. Ik hoop dat je alsnog de kans krijgt om carnavalsvierders vast te leggen Berthi!

 2. Nog gelukt met foto’s maken van de Carnaval vierders?
  Rustige avond
  groetjes, Truus uit Drenthe

 3. @MaaikeW, vandaag was het weer veel te slecht. Misschien lukt het morgen…
  Overigens moet ik de tekst gaan aanpassen in mijn bericht want we hadden vandaag veel wind, maar geen storm met de naam Ellen.

  @Truus, tot nu toe niet.

 4. Het is maar gek met die stormen. Tot gisteren bleven mijn bankjes (met zware metalen onderstellen) buiten gewoon staan, maar gisteren zijn ze om- en weggewaaid…..moet je normaal met z’n tweeën optillen….nu lagen ze meters verder…geen storm?!?

 5. ik mis de nederlandse stormvaste paraplu van senz (senz.com), ook opvouwbaar. ik heb de mijne al wel tien jaar of zo. verder vind ik het fantastisch handwerkweer!
  marian

 6. Nu ja, storm in Nederland of België. Ik heb dit jaar al elke week moeten vaststellen, dat de voorspelde windsnelheden ver onder de reële windsnelheden lagen. Toch wel toevallig dat er telkens een afspraak met storm is in het weekend de laatste tijd. In ieder geval zullen er ook dit weekend wel paraplu’s gaan vliegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *