Nationale Tulpendag

Kerstboom eruit, tulpen erin schreef ik onlangs op 17 januari. De tulp is dan ook mijn lievelingsbloem; hij is mooi en kleurrijk, hij geeft een lentegevoel en zodra de tulp zijn kopje gaat buigen is hij op zijn mooist. We hebben zelfs een Nationale Tulpendag die dit jaar op 18 januari was. Voor het Paleis op de Dam in Amsterdam wordt er elk jaar een pluktuin aangelegd door de Nederlandse tulpenkwekers. Iedereen mag gratis een bosje tulpen plukken. Het was een kleurrijk geheel ondanks de regen. Om je een indruk te geven laat ik je enkele foto’s zien die ik maakte op de Nationale Tulpendag.

2 gedachten over “Nationale Tulpendag

  1. Wat een tulpenfeest, die foto’s! Ik denk zelfs dat de foto’s van bossen tulpen in de regen (of in ieder geval met somber weer) nog meer spreken dan wanneer ze met felle zon zouden zijn genomen. Petje af Berthi voor zo’n mooi resultaat!

  2. Mooi vastgelegd Berthi, je legt echt een stukje Nederlandse traditie vast voor mijn gevoel. Mooie promotie voor de tulp!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *