Fotomuseum Den Haag – Eddy Posthuma de Boer


In het Fotomuseum Den Haag is tot en met 26 april 2020 de tentoonstelling Eddy Posthuma de Boer te zien. In deze tentoonstelling wordt vooral de periode van de jaren vijftig tot aan begin van de jaren tachtig van de vorige eeuw uit het oeuvre van Eddy Posthuma de Boer uitgelicht, waaronder werken uit zijn eerste grote tentoonstelling in het Stedelijk Museum Schiedam in 1961. Daarnaast wordt de nadruk gelegd op zijn bijzondere band met de literaire wereld. Zijn liefde voor taal en literatuur zien we terug in de vele auteursportretten maar ook in de woordgrappen die Posthuma de Boer vindt op naambordjes, in etalages en tijdens toevallige ontmoetingen van tekst en passanten.

Deze prachtige fototentoonstelling is een bezoek waard!

Bovenstaande foto maakte ik in het Fotomuseum Den Haag.

4 gedachten over “Fotomuseum Den Haag – Eddy Posthuma de Boer

  1. Naar aanleiding van de blogs over een dichter en schrijfster wil ik je attenderen op het prachtige boek: Levens draden.(Een wereld geschiedenis door het oog van de naald. Schrijfster,: Clare Hunter.

  2. @Niesje, dank je voor de tip. Ik weet van het bestaan van dit boek maar tot nu toe geen tijd hiervoor gehad.

  3. Ook dit boek staat op mijn lijstje. Wordt dit het in de boekenweek ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *