Leon & Juliette – Annejet van der Zijl


De Poëzieweek is nog maar amper uit beeld of de aandacht wordt al gericht op de Boekenweek die dit jaar van 7 tot en met 15 maart is. Tijdens deze week krijg je bij besteding van 15 euro aan Nederlandstalige boeken het Boekenweekgeschenk Leon & Juliette van Annejet van der Zijl cadeau. Ik ben benieuwd!

Annejet van der Zijl schreef in 2019: ‘Ik ben heel blij dat ik het Boekenweekgeschenk 2020 mag schrijven. Net toen dit ter sprake kwam, was ik me aan het verdiepen in een Amerikaans-Nederlandse liefdesgeschiedenis in tijden van onderdrukking en slavernij, de negentiende eeuw dus. Ik ben er inmiddels voor naar Amerika geweest en het is inderdaad een uitzonderlijk verhaal dat me bij uitstek geschikt lijkt voor het brede en hopelijk ook nieuwe publiek dat ik met dit geschenk wil bereiken. Daarbij heb ik natuurlijk zin in de feestweek zelf. Sinds ik boeken maak ben ik al zoveel lieve collega’s, boekenvakkers en enthousiaste lezers tegengekomen – ik hoop ze tijdens de Boekenweek allemaal om me heen te hebben.’

Over Sonny Boy van Annejet van der Zijl lees je in dit bericht en over een lezing lees je hier.

2 gedachten over “Leon & Juliette – Annejet van der Zijl

  1. Dat wordt overdenken welk boek (van mijn lijstje) ik ga kopen in de boekenweek.

  2. @Mien B., de Boekenweek is altijd een mooie gelegenheid om een mooi boek te kopen. Ik ben benieuwd voor welk boek jij gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *