Kerstboom eruit, tulpen erin


Zodra Kerstmis voorbij is, wil ik de lente in huis halen met tulpen zoals ik al eerder schreef in dit bericht. Zo gaat dit elk jaar en blijkbaar ben ik niet de enige. De vraag naar tulpen in huis komt namelijk steeds vroeger op gang. In Amsterdam is er morgen zelfs een vrolijk lentefeest. Kwekers leggen op de Dam een enorme tulpenpluktuin aan met 200.000 kleurrijke tulpen. Hiermee wordt het tulpenseizoen officieel afgetrapt. Het thema is World of Colours. Na de opening om 13.00 uur mag iedereen een bosje van 20 tulpen plukken. Op is op. De verwachting is dat de Dam om 16.00 uur leeggeplukt is.

4 gedachten over “Kerstboom eruit, tulpen erin

 1. Ik zag in november al tulpen en zelfs in de zomer. Bij ons pas na nieuwjaar, of het moeten bolletjes zijn met die kleine rode (tegenwoordig soms ook witte en gele) kersttulpjes.
  Hier zijn we nual aan de 3e week tulpen bezig, want die kerstboom was al snel na nieuwjaar vertrokken…………
  Lelijke truc van de winkels, vorig jaar werd al begonnen met 9 tulpen in een bos (i.p.v. 10 zoals gebruikelijk) en vandaag was ik zo blij met mijn tulpjes met “rafel” blaadjes, blijken er maar 8 in te zitten. Dus, een leeg gat in mijn tulpenvaas voor 9.
  Ik moet dus beter opletten!
  Zijn er meer mensen die daar “last” van hebben? Ik erger me aan bijvoorbeeld zakken aardappelen waar ineens maar 4 kg i.p.v. de gebruikelijke 5 kg zitten. (ook met aardbeien bijvoorbeeld). Als je niet oplet kom je bij het koken bedrogen uit 🙁
  AcH, het is die grote super die deze trend in gang heeft gezet.

 2. Ik heb precies de zelfde tulpen gekocht Rood met geel….bij “”Dirk”” 10 stuks en maar 2.– euro !!

 3. Berthi en @Licia, dat zijn de WestFrisia kleuren! Als Westfriese van oosrprong kies ik die ook vaak.

 4. @Tineke, ik heb een tik om de tulpen te tellen. Soms zie ik dat er eentje geknakt is en dat is natuurlijk zonde. Ik wil graag 10 tulpen.
  Bovenstaande foto laat de tulpen van AH zien.
  Overigens wist ik niet dat dit de WestFrisia kleuren zijn. Leuk om te weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *