Vindhek Vondelpark


Annemarieke Weber introduceerde in 2006 het Vindhek waar gevonden voorwerpen, vaak met veel persoonlijke waarde, wachten op de eigenaar. ‘Mensen die het Vindhek zien en gebruiken zijn bewust of onbewust bezig met Eerlijkheid, Respect en Vertrouwen. Deze drie universele, menselijke waarden vormen mijn concept. Als je een verloren voorwerp even opraapt, toon je respect voor de verliezer die je (meestal) niet eens kent. Hang je een gevonden voorwerp op in het Vindhek, dan laat je zien dat je eerlijk bent. En ook dat je erop vertrouwt dat alleen de verliezer het voorwerp uit het Vindhek meeneemt. En zelfs als een ander een persoonlijk bezit onterecht meeneemt, weet diegene ook wel wat eerlijk zijn betekent’, aldus Annemarieke Weber.

1 gedachte op “Vindhek Vondelpark

  1. Toen ik het rek voor het eerst zag heb ik meteen gebeld met het kantoor van het Amsterdamse bos en gevraagd of ze er ook een bij de sportvelden wilden plaatsen, maar neen daar zagen ze niets in. Ik vind het zo fantastisch dat het rek er staat.
    Ik fiets er veel langs. En eerlijk gezegd, bij elke fietstocht naar Amsterdam vind ik wel een shawl of een handschoen.

    Annemarieke kan jij het nog eens proberen bij het Amsterdamse bos ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *