Halsdoek (fichu) – circa 1775


MaaikeW: ‘Als de naam Geeske Suidema valt, weten merklapliefhebsters deze direct te plaatsen. In Museum Dokkum, voorheen Museum het Admiraliteitshuis, werd in 2019 al 25 jaar het patroon van deze merklap van Geeske Suidema verkocht. Ik heb hem in het echt mogen zien in 2015 dankzij Loes Schurer, de kleuren nog steeds prachtig dus goed geconserveerd. Een mooi boek verscheen bij de merklap en ook dit kaartje laat een herinnering aan Geeske Suidema zien: haar handgeborduurde halsdoek is dit. Of deze door Geeske zelf is geborduurd is onbekend. De merklap is in 2019 al 45 jaar in het bezit van het museum.’

1 gedachte op “Halsdoek (fichu) – circa 1775

  1. Prachtig borduurwerk-daar zal vele uren aan gewerkt zijn.
    Gezellige dag
    groetjes, Truus uit Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *