Boeken- en platenbeurs 2020


Traditiegetrouw start het nieuwe jaar met de grootste goede doelen boeken- en platenbeurs van Nederland. De Stichting Boeken Steunen Mensen doneert de opbrengst van de boekenbeurs al sinds jaar en dag aan goede doelen. Heel specifiek aan organisaties die projecten opzetten ter verbetering van het leven van kinderen en jongeren in de Derde Wereld. Organisaties die bovendien vanuit de regio rond Venlo zijn opgezet en worden geleid.

De hele opbrengst van de beurs gaat naar goede doelen. De vrijwilligers van de boeken- en platenbeurs hebben al zo’n anderhalf miljoen euro bijeengebracht voor vele projecten in verschillende landen. De opbrengst van de deze beurs gaat naar de volgende drie grote projecten;
– Stichting Hulp voor anderen. Waterproject in Lumbangan Filipijnen
– Stichting Kinderhulp Burkino Faso
– Stichting Rupingh Flores voor een armoede project in Lembor Indonesië

Gisteravond ging de boekenbeurs om klokslag 18.00 uur van start. Veel, heel veel boekenliefhebbers stonden al vroeg te wachten voor de gesloten deur om als een van de eerste naar binnen te kunnen gaan voor dat ene speciale boek waar ze naar op zoek waren. Voor een schappelijke prijs kun je je boekenkast aardig aanvullen. Je ziet boekenliefhebbers met tassen of zelfs bananendozen vol boeken huiswaarts gaan, maar ook zie je bezoekers met een bescheiden gevuld tasje. Eén ding is zeker, ga je naar deze boekenbeurs dan is de kans klein dat je met lege handen naar huis gaat. Het aanbod is namelijk gigantisch. Morgen is alweer de laatste dag. Je kunt tussen de boeken snuffelen van 11.00 tot 16.00 uur.


De buit is binnen en sommigen beginnen meteen met lezen!

2 gedachten over “Boeken- en platenbeurs 2020

 1. En Berthi, waar kwam jij thuis? Een tas vol boeken of een camera vol digitale afbeeldingen?
  Prettige zondag (lezend, of nagenietend foto’s kijkend?),
  Tineke

 2. @Tineke, ik ben heel selectief op deze boekenbeurs hoe verleidelijk het ook is. Maar omdat ik het goede doel graag wil steunen koop ik altijd wel een paar boeken en sinds er kleinkinderen zijn kunnen we weer op zoek naar kinderboeken. Deze keer was ik voor mijzelf met name op zoek naar wat dunnere boeken die ik gemakkelijk mee kan nemen om in de trein te lezen. En dat is gelukt:
  – Hindergroen, Martine Bijl
  – Een dwaze maagd, Ida Simons; mij totaal onbekend. Ik laat me verrassen.
  – Handel in veren, Rascha Peper. Goede schrijfster.
  – Misverstand in Moskou, Simone de Beauvoir
  – Het huis waar jij van hield; Tatiana de Rosnay. Hier had je het laatst over in een mail.
  Allemaal boeken die niet te dik en niet te groot zijn om mee te nemen. Voor de kleinkinderen gingen er Dikkie Dik boeken mee. Onze kinderen vonden deze boeken al leuk. Ze blijven dus populair.

  Ik heb alleen een paar foto’s voor mijn blog gemaakt en deze zijn ook nog eens niet al te scherp omdat ik mijn kleine camera bij me had en die trekt het niet op een grote afstand met slecht licht.
  Jij eveneens een fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *