Nieuwjaarsversjes

Ik borduur verder op het vorige bericht over de nieuwjaarsbrieven. Ik wil enkele nieuwjaarsversjes van mijn kinderen laten zien die zij op de basisschool hebben gemaakt. Geen nieuwjaarsbrieven dus, maar ook erg leuk. Worden deze versjes eigenlijk nog geschreven door kinderen?Een gelukkig en een fijn 1994; van Matthijs

Tekst die op rechterpagina geschreven staat:
Hier kom ik dan
zo goed ik kan
u heel blij wensen
net als grote mensen
leef gelukkig met elkaar
ik wens u dan
een fijn nieuwjaar

3 gedachten over “Nieuwjaarsversjes

  1. Zo leuk. Een echt jongensgedicht van Thijmen: boem boem knal! En die van Matthijs is het meest creatief, waarschijnlijk ingegeven door de juf of meester. Als kleuter vond ik dat prachtig, in zwart papier uitprikken en dan een dun gekleurd papier erachter. En Elines gedichtje op een velletje echt meisjes postpapier.
    Ikzelf heb nog nooit eerder een nieuwjaarsgedichtje gezien of ervan gehoord. Wat leuk dat je die van jouw kinderen hebt bewaard.

  2. @Tineke, ik heb nog meer nieuwjaarsversjes van de kinderen, maar niet van elk jaar. Het hing echt van de juf of meester af of er een nieuwjaarsversje werd gemaakt.

  3. Leuk, zeg! En ook leuk dat je ze niet hebt weggegooid, ik heb ook veel dingen van mijn dochter bewaard en naarmate het ouder wordt wordt het steeds leuker. Ik heb bijvoorbeeld brieven van haar vriendinnen, al vanaf het moment dat ze net konden schrijven. Daar staan echt soms ontroerende dingen in. Dat vinden ze nu zelf ook….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *