Geborduurde kerstman


MaaikeW: ‘In al die jaren dat wij elkaar textielpost sturen, heb ik nog nooit zo’n toepasselijke kerstkaart kunnen vinden als dit jaar; 2019. Toch lijken er genoeg onderwerpen aanwezig: de kerstman bijvoorbeeld of foute kersttruien die zich kunnen lenen voor een kerstkaart. De meeste kerstkaarten zijn dubbele kaarten met envelop en dat past niet bij de textielpost. Een rijtje kerstsokken bij een brandende open haard zou ik ook leuk vinden als kerstkaart of een geometrische met kruissteekpatroon en kerstwens. Ik moet aan de kerstmerklappen van Jan Houtman denken, er verscheen een boek, nooit ansichtkaarten met een merklap erop en ook deze merklappencollectie is niet meer bij elkaar als ik het goed heb. Gelukkig zijn de boeken er nog die nog steeds aan de prijs van de hand gaan. Hele fijne kerst en een goed nieuw decennium.’

Deze textielkaart komt van De Handwerk Boetiek.

1 gedachte op “Geborduurde kerstman

  1. Tja, er zijn wel een soort kaarten van de merklappen van Jan Houtman. Ik heb/had er een paar. Maar eigenlijk zijn het foto’s geplakt op een dubbele kaart, dus in zekere zin is het geen textielpost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *