Boom

Een leuk ‘ikje’ – ik@nrc.nl – in NRC Handelsblad van Guido Gigase:

‘Begin december ben ik nooit zo voortvarend met het opzetten van de kerstboom. Opeens toch maar aan de slag gegaan. Ietwat laat een kerstboom gehaald die duidelijk niet de mooiste van het veld was. Thuis opgetuigd met de terugkerende ballen en andere “oude” versieringen. Beetje retrolook, maar kan nog best, volgens mij. De zonen denken er anders over, ze vinden hem te oubollig, hij is niet hip genoeg. Nee, de boom kan niet bekoren. De eigentijdse generatiediscussies indachtig zegt de ene puberzoon tegen de andere: “We hebben een echte kerst-boomer!”‘

Boomer gaat de geschiedenis in als hét Van Dale Woord van het Jaar 2019. Definitie van boomer: (jongerentaal) persoon, m.n. van gevorderde leeftijd, met ouderwetse denkbeelden of conservatieve opvattingen, synoniem fossiel ? verkorting van Engels baby boomer [geboortegolver].

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *