Kerst-muurschildering in Birmingham van Banksy


Foto: Banksy

Banksy schilderde op een muur in Birmingham twee rendieren die de bank als de slee van de Kerstman de lucht in lijken te trekken.

Banksy publiceerde op zijn Instagram-account een filmpje van een zwerver die op de bank gaat liggen slapen. ‘God zegene Birmingham’, schreef hij er bij: ‘In de twintig minuten dat we Ryan filmden op deze bank gaven voorbijgangers hem een warme drank, twee chocolade repen en een aansteker – zonder dat hij om iets vroeg.’ Ryan is een dakloze.

Met deze muurschildering wil Banksy de aandacht vestigen op het gigantische daklozenprobleem in Groot-Brittannië. Meer dan 300.000 inwoners zijn dakloos, zij slapen ’s nachts op straat, op bankjes of zelfs in het gras in parken.

Eerder plaatste ik een afbeelding van Banksy op dit blog, die je hier kunt bekijken.

6 gedachten over “Kerst-muurschildering in Birmingham van Banksy

  1. @Tineke, het kunstwerk kreeg zoveel aandacht dat er al snel hekken om het kunstwerk heen geplaatst werden omdat veel mensen er een selfie kwamen maken. Nu blijken er ook opeens twee rode neuzen op de rendieren te zijn gespoten. Wie dit gedaan heeft is niet bekend en het kunstwerk is inmiddels afgedekt met plexiglas.

  2. Heb je de kerststal in Bethlehem al gezien van Banksy? Ook weer bijzonder vanwege de ster die je denkt te zien, maar dus een kogelinslag is en zo de strijd weergeeft tussen Israël en Palestina.
    Fijne dagen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *