Hand- en voetschoentjes voor Australische koala’s met brandwonden


In de Quiltshop 100 rozen van Jeltje van Essen worden hand- en voetschoentjes gemaakt voor koala’s die getroffen zijn door de bosbranden in AustraliĆ«. Veel dieren hebben inmiddels een plekje gevonden in een van de opvangcentra in het land. Wel kampen ze nog met brandwonden aan handen en voeten. Hiervoor zijn met spoed hand- en voetschoentjes nodig. Een oproep van Jeltje van Essen aan kennissen, leverde een stormloop aan reacties op. Inmiddels zijn er al zo’n 200 setjes gemaakt.

Gewone handschoentjes van fabriekstextiel zijn niet geschikt voor de tere en verbrande koalapootjes en daarom worden quilters ingeschakeld die nog met puur katoen werken. ‘In normaal textiel zitten allemaal kunststoffen die slecht zijn voor de wondjes. Onze quilts zijn veel zachter en voorkomen infecties’, verklaart Van Essen, die weigert quilts te maken of materiaal te verkopen anders dan van katoen. ‘Als mensen het goedkoper willen, stuur ik ze naar de markt.’

De verbrande koala’s zijn allemaal behandeld, hebben verband om hun gehavende pootjes en de hand- en voetschoentjes moeten de pijn van de beertjes een beetje verzachten.


Van links naar rechts: Jeltje van Essen, Henk Muller, Agnes Wesselink en Gerba de Blieck. Foto: Hissink.

Bron tekst: Dagblad de Stentor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *