Borduurwerk op gaas


Twee kralenetuis uit de collectie van Anneke den Herder zag je onlangs op dit blog. Vandaag laat ik je uit haar collectie twee doosjes met borduurwerk op gaas onder glas zien. Anneke: ‘De doosjes zijn 12,5 bij 7,5 bij 2,8 cm. Van binnen lijken resten te zitten van een metalen folie. De ene heeft op de bodem reepjes, het lijkt net of daar kleine sigaartjes hebben gelegen, maar dat is een suggestie. Ze zullen ongetwijfeld gemaakt zijn in de hoogtijdagen van de alba amicorum, hier in Nederland tussen 1825 en 1875. En dan zullen deze wel gemaakt zijn in het midden van die periode en mooi dat ze er nu nog zijn.’

3 gedachten over “Borduurwerk op gaas

  1. Niet eenvoudig, borduren op gaas. Mooi dat het goed bewaard blijft bij Anneke!

  2. @MaaikeW, gelukkig zijn er verzamelaars die goed zorgen voor bijzonder werk zoals dit borduurwerk op gaas. Hopelijk zal dit zo blijven in de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *