Kakkerlakjes


Kakkerlakjes is een nieuwe serie leuke kleine boekjes (15 blz.) die je per post kunt versturen. Op de envelop plak je twee postzegels met het cijfer 1 of één postzegel met het cijfer 2. Van HillyvH. kreeg ik Kakkerlakje 02 met de titel Gelukkig is het weer voorbij. Marcel van Roosmalen schrijft over schaaltjes vol pinda’s en rozijnen, slecht zittende pakken en ongemakkelijke gesprekken over politiek. Kortom, over verjaardagen. Gelukkig gaan ze ook weer voorbij. De illustraties zijn van Nina Maissouradze.

De boekjes zijn bedacht door uitgeverij Loopvis uit Arnhem. Ze heten Kakkerlakjes, een naam die verwijst naar de rappe verspreiding die ze hopelijk krijgen, en naar de onuitroeibaarheid van verhalen. De boekjes zijn er in vier categorieën: Jong – Literatuur – Poëzie en Culinair.

3 gedachten over “Kakkerlakjes

  1. Leuke info.
    Ik had er nog niet over gehoord of gelezen. Vanmiddag in de boekhandel maar eens kijken of die ze al hebben .

  2. Haha, die is leuk. Wie wil er 1 (snel meer) kakkerlakjes in zijn huis? Ik vind het idee geweldig, anderzijds is de naam kakkerlakjes nou niet zo erg uitnodigend. Benieuwd of dit zich inderdaad snel vermeerderd.

  3. Ja, leuk hè Berthi, die naam van deze kaarten! Er zijn zelfs meer dan vier categorieën, ik heb onder andere ook de categorie ‘Condoleance’ en ‘Zomaar’ gezien. Je hebt ze waarschijnlijk ontdekt in een boekhandel die slechts één van de twee displays heeft neergezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *