Waste No More


Waste No More van Eileen Fisher zag ik vandaag in de Kazerne tijdens de Dutch Design Week.

In 2009 startte het Amerikaanse modelabel Eileen Fisher een take-back programma – onderdeel van een circulair systeem ontworpen om de waarde van onze kleding te bewaren. Sindsdien verzamelden zij meer dan 1,2 miljoen kledingstukken, ongeacht hun staat en stadium. Onder leiding van creatief directeur Sigi Ahl transformeert de Waste No More studio de meest beschadigde kleding met een speciale vilttechniek – die geen water of kleuring behoeft – tot unieke kunstwerken, wandkleden, kussens en accessoires. Waste No More is een ambitieus experiment, geworteld in een diepgevoelde waardering voor de waarde van hernieuwbare materialen – met een ambachtelijke benadering tot vakmanschap en technologie.

Morgen is de laatste dag van de Dutch Design Week 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *